This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Nova SMS prevara!

Ne reagujte na lažan SMS kojim se povodom pola veka RTS, navodno, nudi na poklon 3 hiljade dinara dopune i hiljadu besplatnih poruka svakome ko tu poruku prosledi na 10 adresa, saopštavaju RTS, Telenor i MTS.

Mobilna telefonija Srbije (MTS) apelovala je na svoje korisnike da se uzdrže od prosleđivanja prijateljima i poznanicima poruke koja se ovih dana pojavila, i koja ne postoji u MTS mreži, kako se ne bi izlagali dodatnim troškovima naplate poslatih SMS-ova.
Kompanija "MTS" precizira da se radi o poruci sadr
žine - "pošalji ovo na 10 brojeva i dobićeš 3.000 dinara kredita i 1.000 dinara besplatnih poruka i kit-ket! MTS i Telenor, povod 50. godišnjica RTS. Tačno je šalji! "
"Molimo korisnike 064, 065 i 066 mreže da se uzdrže i da odbiju dalje učešće u ovom lančanom slanju poruka sa ciljem da se spreči dalje širenje dezinformacija", navedeno je u saopštenju te kompanije.Iz MTS-a podsećaju da SMS poruke kojima ova kompanija obaveštava korisnike o pogodnostima za određeni profil imaju jasno naznačenog pošiljaoca "mtsINFO", kao i da se njima korinici upućuju da više informacija mogu dobiti putem pozivanja MTS korisničkog servisa.

Autor markos99, 10 Septembar 2008 18:25 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

VELIKA SMS MUCKA: Ne nasedajte na lazne poruke!

Poruke u kojima vam piše da ćete dobiti 1.000 dinara kredita povodom rođendana "Jata" su lažne, tvrde u MTS-u i Telenoru

"Pošalji ovo na 10 brojeva i dobićeš 1.000 dinara kredita i 100 besplatnih poruka! MTS i Telenor, povodom 81. godišnjice "Jata". Tačno je, šalji!", glasila je poruka koja je juče stizala na mobilne telefone korisnicima Telenora i MTS-a. S obzirom na to da "čast" nije zanemarljiva (oko 1.200 dinara), lančano širenje ove poruke od broja do broja dostiglo je neverovatne razmere, a GAZETI su javili čitaoci koji su primili i po više stotina ovih poruka, pitajući zbunjeno šta se dešava!

 (Dalje)

Autor markos99, 21 Jun 2008 22:28 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (15) | Permalink | Trekbekovi (0)

Novi iPhone: Bolji a jeftiniji!

Mnogo bolji, a duplo jeftiniji od prethodnoka! Evo i ostalih detalja o telefonu koji biste želeli da imate!

Činjenica je da je iPhone okrenuo industriju mobilnih telefona na glavu. Sa svojim inovativnim dizajnom, ekranom osetljivim na dodir, hrpom senzora i gomilom patenata utrpanih u jedan maleni uređaj, iPhone je posramio razvikane proizvođače i uprkos brojnim sitnim manama uspeo da osvoji dobar deo tržišta.
        Ovih dana je Stiv Dzobs dugo okolišao govoreći o iPhoneu 2.0, ali ne u hardverskom, već u softverskom smislu. Nova SDK platforma doneće igre s dosad neviđenom grafikom i brojne druge aplikacije najrazličitijih primena. Novi iPhone vrlo je sličan starome, ali kada malo bolje pogledate, ipak ima promena. Dimenzije su mu 115,5x62,1x12,3 mm, a težina 133 grama, što je malo deblje i nešto lakše od prethodnika, ali ivice su stanjene, što daje utisak da je celi uređaj tanji.

 (Dalje)

Autor markos99, 14 Jun 2008 16:55 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

NOKIA N96: Supertelefon stize iduceg meseca!

Predstavljena na Mobile World kongresu 2008, Nokia N96 na tržište dolazi krajem jula ove godine. Za sada je dostupna prednarudžba na Play.com, a epitet fenomenalnog smartphonea potvrđen je i cenom od čak 1.200 dolara.

Da podsetimo, telefon ima kameru rezolucije 5 megapiksela sa Carl Zeiss optikom, quad band GSM, WCDMA, WiFi, GPS i DVB-H mobilnu televiziju. Nokia N96 predstavlja vrhunski mobilni uredjaj, koji za brz i pouzdan prenos podataka nudi UMTS i HSDPA podršku. N96 je pravi mali multimedia kompjuter optimizovan za video i TV, s ekranom od 2.8 inča i 16MB interne memorije. Nokia N96 ima ugrađeni DVB-H risiver digitalnog off-air signala i još mnogo toga. Povezivanje među uređajima omogućava Wi-Fi i Bluetooth povezivanje.

JOS VESTI: MINI LAPTOP ZA 299 DOLARA
3K Computers je na tržište je izbacio low cost prenosni računar koje spada u takozvano područje subnotebook-ova. RazorBook 400 mini ima ekran dijagonale 7 inča, SSD od 4GB, procesor od 400 MHz, 512MB radne memorije i radi sa Linux OS-om. Jasno je da ovim prenosnikom 3K Computers žele konkurisati malenom Eee PC-ju. RazorBook 400 košta samo 299 dolara.

Autor markos99, 05 Jun 2008 21:36 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

SAMSUNG F700: Telefon za probirljive

Samsung F700  je klizni uredjaj sa punokrvnom, prostranom  tastaturom  po celoj dužini. A sto se velicine tice -  3,2-inčni ekrani osetljiv na dodor pruza puni komfor, sto je sasvim ocekivano. Iima Tri-band GSM (900/1800/190 MHz), HSDPA 2100, GPRS, EDGE Class 12, Bluetooth i USB povezivost, dakle sve osim WLAN veze. Sve doprinosi komfornom surfanju mobilnim internet stranicama i downloadu sadržaja brzinom od 3,6 Mbps.Što se  multimedije  tiče, F700 podrzava prakticno sve dostupne audio/video formate (MP3/AAC+/eAAC+/MPEG4/H.263/H.264), a ima i slot za slušalice. 'Otvaranje' kliznog mehanizma zakreće ugrađeni ekran, čime pregledavanje videa postaje višestruko komfornije.
Baterija  omogućuje do 300 sati na čekanju ili 4,5 sati razgovora. Dimenzije uređaja su 112x56x15,9 milimetara, težina 139 grama, a za potpuni dozivljaj tu je i 3-megapikselna kamera sa ugrađenim blicom.
Opsti utisak vise je nego povoljan. Sve na telefonu je besprekorno, ukljucujuci korisinicki interfejs (Croix), tastaturu, ekran, klizni mehanizam.Sve u svemu, veoma dobar telefon koji se brzo moze zavoleti.

 (Dalje)

Autor markos99, 28 Maj 2008 21:28 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

NEOCEKIVANO: Sto godina mobilnog telefona!

Mislite li da je naslov ovog teksta pretenciozan? Verovali ili ne, mobilni telefon zaista slavi, i to bas danas, cak vek postojanja.

Nathan Stubblefield je 1908. izvodio eksperimente sa telefonom koji bi bežično prenosio glas i u tome je uspeo. Ipak, tek nedavno je njegov uspeh okarakterisan kao prvi mobilni telefon, tako da danas - slavimo sto godina mobilne telefonije!
Stubblefieldova naprava se sastojala od žice razvučene između dva metalna držača i odašiljača smeštenog na vagonu ili brodu. Odašiljač je slao signal koji su žice hvatale i mogao se čuti na telefonu priključenom za kraj žice. Izum farmera iz Kentuckyja nikad nije zaživeo komercijalno, pa od 1908. do danas, 100 godina kasnije, njegov izum nije bio priznat kao prvi mobilni telefon. Ove godine je to najzad učinjeno, celih 30 godina pošto je postavljena prva moderna mobilna mreža. Stubblefield je dobio patent za svoj uređaj 12. maja 1908, što bi današnji dan učinilo 100. godišnjicom mobilnog telefona. Njegov izum je uvršten na Virgin Mobileovu web stranicu kao preteča mobilnog telefona, a povodom toga je predsednik Virgina Richard Branson izjavio da je srecan što može proslaviti 100. godišnjicu mobilne komunikacije.
http://www.virginmobile.com/

Autor markos99, 12 Maj 2008 20:47 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

iPhone karta sveta!

Evo karte sveta kakve jos uvek nema u skolskim atlasima, ali, kako je krenulo...
 
Naime, za razliku od političkih, reljefnih, privredih i ostalih tipova geografskih karata, AppleoviiPhone predstavili su novu kartu sveta, na kojoj su označene sve države u kojima se iPhone može kupiti, odnosno u kojima će biti uskoro dostupan. fanatici predstavili su novi svetski poredak. Fanovi telefona
Zadatak: Pronadjite svoju zemlju na ovoj karti!

Autor markos99, 12 Maj 2008 18:59 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

VIDEO TEST: Nokia N96

Dovoljno je reci da Nokija N96 svojim specifikacijama nadmašuje sve telefone na tržištu, sa ugrađenim TV tunerom, podrškom za sve vrste povezivanja, odlicnom 5 megapikselnom kamerom, mnogo memorije, GPS-om i brojnim drugim funkcijama...
Ekipa Mobilemaga napravila je video prezentaciju koja dovoljno govori. Pogledajte!

Autor markos99, 11 Maj 2008 12:19 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS