This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

AKO PISETE: Konkurs za price o vodenici

Posle dve promocije u Beogradu, u Kuci Djure Jaksica i u Domu omladine, sa danasnjim danom raspisan je konkurs za price o vodenici. Price nisu zanrovski odredjene, ali ne treba sumnjati da ce u vecini vodenica imati mesto koje odavno ima u nasoj tradiciji i kolektivnoj svesti, gde  predstavlja gotovo tipican arhetip tajnovitog, nedokucivog, cak i jezovitog... Naravno, na svakom autoru je da izmasta svoju igru sa vodenickim tockom, koji je, na zalost, u vecini vodenica u Srbiji odavno stao...

Price se mogu dostavljati nekoliko meseci nakon cega ce autori najboljih biti nagradjeni, a ono sto je najbitnije bice objavljena luksuzna knjiga sa izabranim radovima. Promocije konkursa i kasnije pobednika bice organizovane upravo u ambijentima vodenica, od kojih su neke u fazi obnavljanja, a verovatno ce ih pratiti i odgovarajuca likovna kolonija.

Verujte, ambicije nisu male, a sto se organizacije tice, za nju su zaduzeni regionalni nedeljnik Grad, Portal za fantasticnu literaturu Art-anima i Ribarska Banja, gde se i radi na revitalizaciji starih vodenica.

Voleo bih da cujem vase reakcije, a ako pisete, slobodno se javite svojim pricama. Sve informacije mozete potraziti ovde. Za sada, kompletan tekst konkursa (propozicije i sve ostalo sto je potrebno), mozete pronaci u nedeljniku Grad, ili na Nesto vise  odnosno konkretno na ovom linku: Konkurs sa price o vodenici.

Autor markos99, 21 Jun 2008 00:44 | Price o vodenici | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Fantasticne price... o vodenici

U Beogradu promovisana zbirka fantasticnih prica sa konkursa “Grada” i Art-anime”  *  Novi konkurs – za pricu o vodenici  *  Otvoren poziv za ucesce!  *  Sve informacije na ovom blogu!

U Kući Đure Jakšića sinoć je održana prva beogradska promocija zbirke "Gradske priče 3 - Fantastika". Slavoljub Marković, Ivan St. Rizinger i Dragoljub Igrošanac govorili su o stalnom konkursu, zbirci, krusevackom nedeljniku Grad, kao i planovima vezanim za novi konkurs koji će uskoro biti raspisan.

Promociju su zajednički priredili kruševački nedeljnik Grad i sajt Art-Anima, koji su i organizatori konkursa za kratku fantasticnu pricu u okviru kojeg su na stranama Grada proteklih meseci objavljivani radovi, sada uobliceni u knjigu. Na konkurs je stiglo više od 200 radova, koje je potpisalo oko stotinu autora iz svih krajeva ex-Jugoslavije. U zbirku je ušlo 29 priča, a među njima su i radovi naših poznatih pisaca kao što su: Vladimir Lazović, Ivan Nešić, Dejan Ognjanović, Laura Barna, Tamara Lujak, Ilija Bakić, Lidaja Beatović, Oto Oltvanji, Uroš Petrović i Dragan R. Filipović.

Dragoljub Igrošanac, vlasnik sajta Art-Anima, naglasio je kako je konkurs zamišljen da pokaže kako jedan časopis, može da doprinese razvoju fantastične proze. Slavoljub Marković, glavni i odgovorni urednik Grada, istakao je da je želja bila da se publici predstave domaći pisci i aktuelna domaća produkcija ovog zanra, dok je Ivan St. Rizinger uglavnom govorio o nedeljniku “Grad” i njegovim izdavackim poduhvatima.

Najavaljen je i novi konkurs – za pricu o vodenici. Vodenica u nasoj narodnoj tradiciji oduvek ima posebno mesto i postala je arhetiop tajanstvenog, nedokucivog, cak i zastrasujuceg, pa ce verovatno narodna fantastika opredeliti i karakter prica koje se tokom naredna tri meseca ocekuju. Najbolji radovi bice nagradjeni, uobliceni u luksuznu knjigu koja ce krajem leta biti promovisana upravo u jednoj od obnovljenih vodenica. U svakom slucaju, sledi puno (prijatnih iznenadjenja). Za sve dodatne informacije oko konkursa - javite se na ovom blogu!!!

Narednih dana bice jos vesti na ovu temu, a ocekujem i vasu podrsku!

Autor markos99, 30 Maj 2008 13:12 | Price o vodenici | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS