This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Prica o pametnoj macki

 

Imao Mujo mačku štetočinu i rešio da je se oslobodi. Krene tako od kuće i ostavi je malo dalje niz ulicu. Međutim po povratku kući pita Fatu:
• Fato, bona, jel' se mačketina vrat'la?
• Jest', Mujo.

Drugi dan Mujo odnese mačku još dalje, ali dok se on vratio, mačka je već legla na prag kuće. Mujo se razbesni i reši da treći dan mačku odnese u šumu. I stvarno je odnese duboko u šumu, tako daleko da kad je pošao da se vrati nije znao na koju će stranu. Izvadi on mobilni i pozove Fatu:
• Fato, bona, jel' se maca vrat'la kući?
• Jest'.
• Deder, daj mi je na telefon...

Autor markos99, 03 Oktobar 2008 03:32 | HUMOR | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Upozorenje glasnim ljubavnicima

Sta kada dama degutantno i nemoralno stenje i uzdise, pa je cuje ne samo kompletan treci sprat, vec i celi kvart do Jalkovca? E pa, pogledajte.

 

Autor markos99, 02 Oktobar 2008 12:01 | HUMOR | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Simpsonovima deseti EMI!

"Simpsonovima" (The Simpsons) je po jubilarni, deseti put, pripala nagradu Emi, jedno od najprestižnijih priznanja američke televizije.

Nagrada je dodeljena u Los Anđelesu na svečanosti Emi nagrada za kreativnu umetnost koja prethodi glavnoj ceremoniji naredne nedelje.
Istorijska mini serija "Džon Adams", o drugom američkom predsedniku, dobila je osam nagrada.
Među nagrađenima je i televizijska drama "Mad Men", dobitnik četiri statue, glumica Sintija Nikson (Seks i Grad) za najbolju epizodnu glumicu u seriji "Red i zakon: odeljenje za posebne žrtve" kao i televizijski veteran Tim Konvej za ulogu u "30 kamen".

Simpsonovi je američka crtana TV-serija autora Meta Grejninga u produkciji kuće Foks netvork. Serija je postala jedna od prvih uspešnih serija ove, kuće a takođe i jedna od najuspešnijih i najcenjenijih televizijskih serija u istoriji medija. Serija je u stvari „spin-of“ serije kratkih animiranih filmova prvobitno emitovanih u emisiji „Trejsi Ulman šou“. Simpsonovi su 9. februara 1997. epizodom „The Itchy & Scratchy & Poochie Show“ postali najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu u Americi, zamenivši na tom mestu Porodicu Kremenko.

Smatra se da je nastanak mnogih animiranih serija za odrasle bio pod uticajem „Simpsonovih“, pri čemu se naročito misli na serije „Kralj brda“, „Saut Park“ i „Porodični čovek“. Iako je tokom poslednjih nekoliko godina, po nekima, došlo do pada kvaliteta, serija je još uvek veoma gledana i dalje dobija pozitivne kritike.

Radnja serije odvija se u izmišljenom američkom gradu Springfildu. Savezna država u kojoj se grad nalazi nikad nije imenovana, a namera autora nikad ni nije bila da grad postoji u nekoj određenoj državi. Uprkos tome, obožavatelji su pokušavali da odrede lokaciju Springfilda koristeći se karakteristikama grada, okolnim reljefom i znamenjima kao tragovima. Kao reakcija na to, scenaristi serije su namerno dovodili u zabludu gledaoce u pogledu savezne države u kojoj je smešten Springfild i po tim naznakama Springfild se mogao nalaziti u gotovo svakoj američkoj saveznoj državi. Met Grejning je izjavio da Springfild ima mnogo zajedničkog s Portlandom u Oregonu, gradom u kojem je on odrastao, a ime „Springfild“ izabrano je zato što je to često ime američkih gradova, koje se pojavljuje u više od trideset saveznih država. Reljef Springfilda i okoline veoma je „prilagodljiv“ pa tako postoje obale mora, pustinje, visoke planine, ili bilo koji drugi reljefni oblik potreban za priču ili šalu.
27. jula 2007. bila je, podsetimo se, i premijera dugometražnog filma Simpsonovih.

Sajt Simpsonovih
Simpsonovi na Vikipediji

Autor markos99, 16 Septembar 2008 00:48 | De Luxe | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Nova SMS prevara!

Ne reagujte na lažan SMS kojim se povodom pola veka RTS, navodno, nudi na poklon 3 hiljade dinara dopune i hiljadu besplatnih poruka svakome ko tu poruku prosledi na 10 adresa, saopštavaju RTS, Telenor i MTS.

Mobilna telefonija Srbije (MTS) apelovala je na svoje korisnike da se uzdrže od prosleđivanja prijateljima i poznanicima poruke koja se ovih dana pojavila, i koja ne postoji u MTS mreži, kako se ne bi izlagali dodatnim troškovima naplate poslatih SMS-ova.
Kompanija "MTS" precizira da se radi o poruci sadr
žine - "pošalji ovo na 10 brojeva i dobićeš 3.000 dinara kredita i 1.000 dinara besplatnih poruka i kit-ket! MTS i Telenor, povod 50. godišnjica RTS. Tačno je šalji! "
"Molimo korisnike 064, 065 i 066 mreže da se uzdrže i da odbiju dalje učešće u ovom lančanom slanju poruka sa ciljem da se spreči dalje širenje dezinformacija", navedeno je u saopštenju te kompanije.Iz MTS-a podsećaju da SMS poruke kojima ova kompanija obaveštava korisnike o pogodnostima za određeni profil imaju jasno naznačenog pošiljaoca "mtsINFO", kao i da se njima korinici upućuju da više informacija mogu dobiti putem pozivanja MTS korisničkog servisa.

Autor markos99, 10 Septembar 2008 18:25 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

To je bre tradicija...

Evo fantasticnog stripa - rekonstrukcije Sabora u Guci, koji je u novom, septembarskom broju objavio magazin CKM ("rekonstrukcija najvaznijeg kulturno-turistickog dogadjaja izvrsila nezavisna komisija CKM-a). Cini mi se da odavno nisam video ovako dobar komentar na jednu temu. Eto zasto volim stripove...

(Kliknite na strip za uvecanje, ako iz bilo kojih razloga slabije vidite)

Autor markos99, 09 Septembar 2008 13:41 | HUMOR | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Chrome - Google Internet browser startovao!

 

 Kompanija Google pustile je u upotrebu sopstveni web browser nazvan Chrome koji se vec moze preuzeti i isprobati! Ja sam ga vec testirao i prva iskustva - stecene doduse u tek tridesetak minuta - veoma su povoljna...

Novi čitač internet sajtova je odgovor kompanije Google u borbi sa Microsoftom za prevlast u ključnim internet tehnologijama i dostupan je, doduse u beta verziji i to za Windows Vista/XP, za besplatno preuzimanje od utorka, 2. septembra. Ja sam ga vec isprobao - oiko koliko je to moguce u pola sata - i vise mi je nego zanimljiv!

Program otvorenog koda Chrome napravljen je tako da omogući brže pregledanje interenta i lakše pokretanje različitih aplikacija bez preuzimanja programa na kompjuter.
Google je odlučio napraviti preglednik koji je prilagođen današnjem webu, kad se web stranice ponašaju kao aplikacije, a ne kao jednostavan tekst. Projektu je pristupio pomalo kao izradi operativnog sistema, što će biti puno bolje rešenje za komplkovane stranice.
Svaki tab u pregledniku izolovan je od ostatka, i na taj način je sprečeno rušenje celog browsera u slučaju problema sa samo jednom stranicom.
Osim toga, Chrome je vrlo pažljiv kad je u pitanju sigurnost sistema. Neće dozvoliti stranicama da upisuju podatke na vaš disk. Browser će celo vrijeme skidati popis stranica koje nisu sigurne za posetu, i ako se nađete na jednoj takvoj stranici, o tome će vas odmah upozoriti. Takodje će
upozoriti i vlasnike stranica ako sa stranicom nešto nije u redu.
Chrome je open-source projekt koji koristi komponente Appleovog WebKita i Firefoxa.

Chrome će biti konkurent Microsoftovom Internet Exploreru, koji je najšire korišćeni program za pregledanje interent stranica, sa tržišnim udelom većim od 70 odsto, ispred Mozilinog Firefoksa. Dve kompanije već se takmiče u programima za pretraživanje intrenet strana, gde Google ima veliku prednost nad Microsoftom, a ta kompanija je razvila i alternativne programe zasnovane na interent tehnologiji za programe Word, Excel i PowerPoint konkurentske kuće.

Pa, ako zelite da i vi probate...
Download Google Chrome

Autor markos99, 02 Septembar 2008 23:34 | INTERNET | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Ljubavni horoskop za septembar - rujan 2008.

I ovog meseca, Enter vam poklanja  ljubavni horoskop! Profesionalni astrolog Valentina Nina Ignjatovic tumaci za vas poruke zvezda za septembar-rujan 2008. Na kraju posta su mejl i telefon naseg astrologa sa kojim mozete ostvariti i neposredan kontakt, a siru verziju horoskopa (biznis, zdravlje, porodica) pronaci cete na ovoj adresi: Veliki mesecni horoskop za septembar-rujan.

OVAN
Planetarna kombinacija nad Vašim ljubavnim životom je takva da inicijativa, skupa sa “koncima zbivanja” su u rukama partnera (ili druge strane). Septembar je najrizičniji mesec (tokom 2008.) za stabilnost ili opstanak brakova i ljubavnih veza mnogih Ovnova. Vi ste sada u situaciji da sledite partnera, što Vam pada nekako neudobno i “obrnuto”. Samo jednom u dve godine, redovno i periodično, osećate se tako neprijatno ranjivo(?!), poprilično “ogoljeno” i bespomoćno (!)...posebno u ljubavnoj oblasti. Nije rešenje preterano i agresivno dramatizovati Vašu emocionalnu fazu koja je sada sasvim prirodna, ali i prolazna.  Potrudite se da se aktivno prilagodite partneru tokom septembra, ili odnos dolazi u veliku krizu... uz opasnost od raskida.

BIK
Mnogi Bikovi več prijavljuju kvalitetna poboljšanja u svom ljubavnom životu (u skladu sa našim jul-avgust najavama), što će se nastaviti i pojačati tokom septembra. Ali, ne smete zaboraviti da se ovaj ljubavni rast odvija na spor, postupan i stabilan način. Ne dozvolite da vaše prejake želje predimenzioniraju očekivanja, i emocionalni pritisak prema partneru...i time napravite “gušeće” probleme tamo gde nema osnova za njih. Dozvolite odnosu i bliskosti da se razvija svojom prirodnom dinamikom. Samo tako nećete uplašiti-odbiti partnera svojom prezahtevnošću. Takodje proces revitalizacije bliskosti i strasti u dugogodišnjim vezama, brakovima se nastavlja. Čuvajte se flertujućih ponuda koje stižu preko posla, ako želite da sačuvate stabilnost postojećeg odnosa... Kod usamljenih Bikova nove ljubavne mogućnosti preko posla, poslovnih saradnika, kolega ili osoba koje su povezane sa održavanjem vašeg zdravlja.

BLIZANCI
Konačno je pristigao najbolji mesec (sa najjačim ljubavnim potencijalom za Vas) tokom 2008. Ljubavna planetarna kombinacija nad Vama je takva da će Vas oraspoložiti, osvežiti i ispuniti zadovoljstvom. Posle dosta vremena stvari u ljubavi će teći baš u skladu sa Vašim potrebama, i uz minimum prepreka-poteškoća. Ljubavni partner je raspoložen da Vam pruži podršku na svim potrebnim nivoima, što će Vas revitalizovati, uz vraćanje Vašeg prepoznatljivog šarma, duhovitosti, iskričavosti. Problem može nastati zbog pojavljivanja više približno privlačnih mogućnosti, a Vi ne možete ili uopšte ne želite da se odlučite... Negovanje paralelnih ljubavnih tokova može biti uspešno tokom i do 24.septembra, ali već tokom naredna dva meseca Vam može neopisivo zakomplikovati život. Nije baš preporučljiva ljubavna pohlepa u ovako generalno nezgodnoj godini za Vas?!

RAK
Porodičnim Rakovima mogući problemi u porodici, sa bračnim partnerom zbog otvorenog-napadnog uplitanja od strane neke treće zainteresovane osobe, ili stare ljubavi. Koliko god da prija Vašoj sujeti, ovo interesovanje sa strane ili iz prošlosti, nije baš uputno imati mlaki odbrambeni stav ili ga dodatno podgrevati  ako želite očuvanje postoječe veze, braka, porodice...Naime, reč je o osobi koja gazi preko bilo čega na putu do ispunjenja ličnog cilja, uz nametanje sopstvenih pravila igre... Prejaka ili preopasna doza za većinu porodičnih Rakova. Slični tokovi su mogući u dužim ljubavnim vezama...i zato budite oprezniji tokom septembra. Usamljeni Rakovi najbolje će se osećati okruženi prijateljima i rođacima, ali van doma, u iščekivanju ljubavno daleko boljeg Oktobra-Listopada.

LAV
Postepeno poboljšanje u Vašem ljubavnom životu je evidentno i odvija se svojom prirodnom dinamikom. Trebalo bi da, ipak, budete zadovoljni pozitivnim uspinjućim tokom, računajući na velike, duboke i teške emocionalne poremećaje kroz koje ste prošli tokom leta. Komunikacija između Vas i partnera je daleko bolja, toplija, bliskija...ali, izgubljeno poverenje ( u Vas) ne možete ni brzo ni lako povratiti. Svaki pokušaj da ponovo budete jako sebični završiće se distanciranjem partnera iz samozaštitnih razloga. Ovo je uporni rad emocionalnog tipa na duge staze, i uz obilje strpljenja. Drugi kod kojih je (tokom kriznih letnjih meseci) došlo do prekida brakova i veza su tek sada spremni da potraže pomoć, odgovore, korisna uputstva. Slobodni Lavovi biće obasuti brojnim pozivima za susrete, sudare i izlaske gde će im biti vrlo zabavno. Odličan mesec za flertove, ali manje dobar za početak kvalitetnijih veza.

DEVICA
Nastavlja se izuzetan ljubavni period za najveći broj pripadnika vašeg znaka. Posle 7.septembra otvoreno i jasno ćete čuti ono što duboko u sebi naslućujete već izvesno vreme. Druga strana će otvoriti “sve karte” i time Vas staviti u stanje zatečenosti, jer Vi ipak malo više volite izvesno samozaštitno filovano distanciranje. Nije uvek lako i jednostavno nositi se sa povećanom količinom kvalitetnog i dobrog koji vam uplovljavaju u život. Tako uznemireni, takođe otvoreno, zatražite izvesno vreme za emocionalno sređivanje, što će Vam pomoći da emocije svedete na podnošljiviji neuznemiravajući nivo. Ako ne obezbedite prostor i vreme za emocionalnu stabilizaciju, moguća je kriza ili prekid odnosa (kroz vaše bekstvo ili povlačenje iz odnosa) posle 24.septembra. Usanljenima izuzetne šanse za početak nove ljubavi do 23.septembra.

VAGA
Došli ste još krajem prošlog meseca, tamo gde volite da budete: u centar ljubavne pažnje Vašeg okruženja. Svojom osveženom pojavom i novim sjajem nove doze šarmantnog samopouzdanja privlačite otvorenu pažnju na svakom koraku. Porodične Vage se mogu suočiti sa izrazitom ljubomorom bračnog partnera zbog zainteresovanih ljubavnih kandidata sa strane, odnosno potencijalne konkurencije. Vage u podužim vezama biće u ozbiljnom iskušenju da promene partnera. Slobodne Vage imaju i najbrojniju i najkvalitetniju ljubavnu ponudu tokom septembra, koju mogu dobiti tokom 2008. Kada je reč o ljubavnim mogućnostima (svih Vaga) Vi ste najveći Zodijački srećnici u ovom periodu. Naravno da je sada na Vama izbor ali, ne vagajte predugo, jer ponuda postepeno jenjava u narednom mesecu.

ŠKORPIJA
Emocionalno ste se povukli i uvukli u sebe ne dozvoljavajući spoljašnji pristup. Želite da razrešite sa sobom sve emocionalne odnose koji Vas, na neki način muče, i oslobodite se emocionalnog pritiska nagomilanog nezadovoljstva. Ovo čišćenje emocionalnog smeća je neophodno obaviti, da bi ste rasterećeni, pročišćeni i raspoloženiji ušli u novi dvogodišnji ciklus koji uskoro sledi. Stabilni odnosi, gde postoji prećutno razumevanje realnih tokova, podneće septembar bez krize. Ako imate partnera, daleko površnijeg od Vas, kome sve treba objašnjavati, svedočiti neće vam biti nimalo lako. Velika verovatnoća da ga privremeneo ili trajno distancirate-odbacite zbog  ometanja vašeg bitnog unutrašnjeg procesa, i vrlo prirodnog.  Moguć je i povratak staroj ljubavi kod nekih od Vas, ali na vrlo diskretan način, za sada...

STRELAC
Do 23.septembra izuzetno povoljan period za Vaš ljubavni život. Bračni partner je vrlo pozitivno raspoložen, komunikacija među Vama natprosečno bliska, prijateljska, konstruktivna. Kombinacija međusobnog zavođenja, šarmiranja i prijateteljske pomoći i podrške. Sve na jednom mestu, u fazama koje se lepo i zanimljivo prepliču i smenjuju...do 23. septembra. Ali, tokom poslednje nedelje septembra sve spontano opada, što je sasvim prirodno u ovom periodu. Zbog dejstva nepovoljnih okolnosti navlači se privremeni otežavajući oblak na Vaš ljubavni život, i treba ga prihvatiti bez međusobnih optuživanja sa partnerom.
 
JARAC
Jak talas poslovnih obaveza, prilika i novih mogućnosti toliko Vas može okupirati da opasno zapostavite svoj ljubavni život...Sem u slučaju da je Vaša ljubav povezana sa Vašim poslom. Međutim, posle 23.septembra bićete prinuđeni da donesete odluku o ranije započetoj ljubavnoj vezi u kojoj ste bili iz polovičnih razloga. Porodični Jarčevi se mogu predati poslu do razmera zapostavljanja partnera i porodice. Nije preporučljivo previše im dosađivati dok ne okončaju tekući opsesivni poslovni talas, jer možete isprovocirati njihovu žestoku odbrambenu reakciju. U narednom mesecu biće spremniji i raspoloženiji za ljubavne aktivnosti.

VODOLIJA
Za većinu Vodolija septembar je jedan od najboljih meseci za ljubav tokom 2008. Neki će doživeti izuzetnu ljubav povezanu sa putovanjem u inostranstvo, turističkog ili poslovnog tipa. Drugi će krenuti u dovršetak trivijalnih i dosadnih pravno-administrativnih pitanja i sresti svoju ljubav. Treći će nevoljno otići na neko predavanje i tamo... Četvrti mogu imati izuzetne kontakte putem internet komunikacije... Svakako kod Vas vrlo živo, neobično, ekscentrično. teško opisivo...Ali, zašto bi ste bilo kome i bilo šta opisivali, uživajte u tim posebnim prilikama koje Vam se relativno retko pružaju (retko su baš toliko po meri Vašeg ukusa).

RIBE
Konačno možete malo odahnuti kada je reč o ljubavnim problemima koji su obeležili prethodne mesece. Konačno partner počinje da Vas vidi u boljem svetlu, što komunikaciju ćini opuštenijom, konstruktivnijom, bliskijom...Ako je vaša veza preživela krizu toplina se počinje vraćati u nju, odnosno regeneracija se nastavlja i produbljuje. Do 23. septembra možete potpuno otvoreno razgovarati o prethodnim nerazumevanjima, i mnogo toga ćete popraviti. Nemojte biti začuđeni pogoršanjem komunikacije i razumevanja tokom poslednje nedelje septembra. Ovaj prirodni zastoj biće prevaziđen u narednom mesecu, a do tada budite strpljivi. Nove ljubavi se mogu aktivirati tokom prvih dvadesetak dana septembra, a najkvalitetnije mogu biti one započete oko 8.septembra.

Pogledajte i: Veliki mesecni horoskop za septembar - rujan 2008.

Do narednog Horoskopa pozdravlja Vas vaš astrolog Valentina Nina Ignjatović
valent8@beotel.net, 063 60 53 52

Autor markos99, 01 Septembar 2008 00:16 | Horoskop | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Internet Explorer 8 Beta 2 download

 

Internet Explorer 8 Beta 2 sada je dostupan za besplatni download i korišćenje

Najnovija verzija Internet Explorera pojavila se u sada drugoj beta verziji, a konačna verzija “osmice” - koju vam ipak preporucujem da pricekate - stiže u novembru. Nadogradnja Internet Explorera na Betu 2 je moguća putem servisa Automatic Updates, a browser je kompatibilan sa XP-om, Vistom i Windows Server 2003 i 2008 operativnim sistemima.

Kao sto je i najavljeno, Novi Internet Explorer imaće opcionalno i Porn Mode koji će se brinuti za sigurnost i skrivanje ličnih podataka tokom surfanja eksplicitnim stranicama namenjenim za odrasle.

Microsoft je odlučio da novi browser poštuje sve standarde, pa bi zato neke stranice mogle biti pogrešno renderovane, te neće biti ispravno prikazane, dok to nije bio slučaj kod prethodnika. Microsoft je sa tom mogućnoću već upoznat te web-masteri rade punom parom kako bi sve bilo dobro.

Internet Explorer 8 Beta 2 Download 

Autor markos99, 31 Avgust 2008 00:11 | INTERNET | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Zasto je skup Internet u Srbiji?

Jovan Radunović, predsednik UO Ratela smatra da su cene interneta u Srbiji visoke upravo zbog monopolističkog položaja. „Telekom Srbija“ mogao bi da ostane bez monopolskog položaja u prodaji i pristupu internetu u narednih mesec dana, kada se očekuje da će Ratel usvojiti pravilnik koji će omogućiti ostalim provajderima da se povezuju sa međunarodnim mrežama, što bi trebalo da snizi cene interneta, koje su kod nas među najvišima u okruženju.


„Telekom Srbija“ i „Verat“ su trenutno jedine kompanije koje provajderima prodaju pristup internetu.
- Operateri su se žalili na visoke cene interneta kod „Telekoma“, pa je Ratel predložio „Telekomu“ da snizi cene. „Telekom“ nije snizio cene, ali je operaterima za isti novac dao dva puta veći kapacitet, što je dovelo do pada cene interneta, pre svega ADSL-a, ali ne dovoljno - kaže Jovan Radunović, predsednik UO Ratela, koji veruje da će posle usvajanja pravilnika cene interneta u Srbiji biti među najnižima u Evropi.
Iz toga što u Srbiji ima oko 170 internet operatera može se izvući pogrešan zaključak da u okviru tog tržišta postoji konkurencija, kazao je Radunović u intervjuu agenciji Beta. Radunović je dodao da su cene kod „Telekoma“ nekoliko puta više nego u okruženju, a da drugi operater „Verat“ nema veliki tržišni udeo. On je najavio da će problem biti rešen kada se usvoji pravilnik o međunarodnom povezivanju, koji će operaterima omogućiti da se direktno povežu sa stranim mrežama i internet nude korisnicima i drugim provajderima.
Za to je zainteresovano devet operatera koji imaju dobru infrastrukturu, a usvajanje pravilnika i početak njegove primene očekuje se ove godine, kazao je on.
Operateri su se vec žalili na visoke cene interneta kod „Telekoma“, pa je Ratel, kako je naveo, predložio jos prosle godine „Telekomu“ da snizi cene. „Telekom“ nije snizio cene, ali je operaterima za isti novac dao dva puta veći kapacitet, što je, prema Radunovićevim rečima, dovelo do pada cene interneta, pre svega ADSL-a, ali ne u dovoljnoj meri.
Za razliku od Radunovića, Slobodan Marković, predsednik Centra za razvoj interneta, smatra u izjavi za Alo! da će cena za krajnje korisnike ostati ista. - Cene kod „Telekoma“ su trenutno u proseku više šest do sedam puta nego u okruženju. Mislim da se posle usvajanja pravilnika cene prema krajnjim korisnicima neće smanjiti, već da će samo provajderi više zarađivati.

Autor markos99, 30 Avgust 2008 17:12 | INTERNET | Dodaj komentar (4) | Permalink | Trekbekovi (0)

Horoskop za ovu nedelju: 29. avgust - 4. septembar (rujan) 2008.

OVAN: Pred martovskim pripadnicima znaka mnogo poteškoća u međuljudskim odnosima koje doživljavate kao provokaciju, nepoštovanje vaše ličnosti i zalaganja… Ovo je nepovoljni period u kome Vas drugi vide u dosta nepovoljnom svetlu, odnosno sada vam se sabiraju i isporučuju računi za mnoge greške koje ste svesno - nesvesno napravili prema drugima u ranijem periodu. Izdržite talas nepovoljnosti sa manje svađalačkih strasti. Ostalim Ovnovima značajno povoljnije.

BIK: Novi snažni talas radnih ili nekih drugih neodloživih obaveza, koji su Vam nametnuli drugi, sasvim je prirodan u ovom periodu… I obeležiće narednih četrdesetak dana Vašeg života. Prihvatite u potpunosti činjenicu da lagodniji period ostaje iza Vas. Morate se prilagoditi novom, ubrzanijem i efikasnijem ritmu funkcionisanja. Vaše zdravlje, ili zdravlje nekog Vama bitnog, zahteva lečenje, promene u ishrani i načinu života.

 (Dalje)

Autor markos99, 29 Avgust 2008 23:24 | Horoskop | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

Majkrosoft iskljucuje nelegalne Windowse?!

Microsoft je odlučio napraviti korak dalje u borbi protiv vlasnika ilegalnih kopija Windowsa kojih je, ruku na srce, više nego legalnih.

Prošlo je otprilike dve godine od predstavljanja Microsoftovog WGA alata ili Windows Genuine Advantage Notification čiji je primarni zadatak obaveštavanje korisnika kako koriste ilegalnu kopiju Windowsa. Naravno, ova "smetalica" je ubrzo rešena od strane onih koji se bave ilegalnim softverom...

Medjutim, WGA je od ove nedelje dodatno unapređen, pa će tako od sada ilegalni Windowsi XP radnu površinu korisnika učiniti potpuno crnom, što će se ponavljati svakih 60 minuta korištenja ilegalnih Windowsa. Osim "zatajenja" ekrana u njegovom donjem delu prikazivaće se transparentna poruka o tome kako vi koristite ilegalnu kopiju Windowsa. Sve nuspojave, naravno, mogu se ukloniti instalacijom originalnog softvera.

A sada ono pozitivno za sve vas "zločeste" koji koristite ilegalne kopije softvera - ako radite update vašeg operativnog sistema samo "bacite oko" na ono što instalirate jer možda ne želite WGA Notifications. Ali, kako to obično stoji u svijetu informatike, kada proizvođač postavi korisniku problem, ovaj ga uvek zaobiđe...

Autor markos99, 29 Avgust 2008 01:00 | SOFTVER | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

Uredjaj koji cita misli

Američka vojska (a i ko bi drugi?) finansira istraživanja u oblasti - čitanja misli. Naučnici, koji su za te potrebe dobili četiri miliona dolara od američke vojske, istražuju moždane signale kako bi pokušali da dešifruju ono o čemu neka osoba misli i kome ona želi da uputi poruku.

 

Svrha ovog istraživanja je pružanje pomoći vojnicima koji su u borbama pretrpeli povrede mozga ili pacijentima koji su preživeli moždani udar, uz spravu koja bi mogla da prepozna njihove misli. Ali, postoji opravdana zabrinutost da bi istraživanje moglo da bude upotrebljeno za ispitivanje neprijatelja. I, da li bi se prakticna primena samo na tome zaustavila?

Naučnici, inace, koriste tehnologiju čitanja moždanih talasa, poznatu kao elektroencefalografija (EEG), koja elektrodama postavljenim na glavu pacijenta meri električnu aktivnost mozga. Volonteri u tom eksperimentu na glavu stavljaju kapu sa elektrodama i dobijaju zadatak da misle na reč koju im zadaju naučnici koji potom analiziraju moždanu aktivnost. Projekat je plod saradnje tri univerziteta - Kalifornija, Karnegi Melon i Merilend.
Naučnici se nadaju da će u budućnosti uspeti da naprave softver za prepoznavanje misli koji će omogućiti kompjuteru da "izgovori" ili otkuca misao neke osobe. "Od osobe koja slobodno misli do načina koji otkriva o čemu je razmišljala dele nas godine", rekao je glavni istraživač Majkl D'Zmura, šef katedre za kognitivne nauke Univerziteta Kalifornija.

Autor markos99, 28 Avgust 2008 02:54 | NAUKA | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Zadnje vreme: Blowjob drvece

Mozda cete se setiti jedne lepe knjige... Zvala se "Dobro drvo" i ja sam je svojevremeno dobio od jedne drage osobe...

Ali, vremena se menjaju. Cak i drvece postaje nekako sve slobodnije... Ne verujete? Pogledajte onda ovu sliku:

 

I sad mi recite da nisam bio u pravu?!

Autor markos99, 26 Avgust 2008 01:06 | HUMOR | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Zbog bloga u zatvor!

Broj uhapsenih blogera je svake godine sve veci, mada niko ne zna koliko, u stvari, tacno iznosi. Zanimljivo je da su razlozi za hapšenja blogera u manjem broju  u vezi sa terorizmom ili pedofilijom, a vise ne odnose na iznošenje političkih mišljenja i stavova. I ima ih cak i u drzavama poput Kanade, Francuske, Grčke i SAD, ali i - Hrvatske 

 

Od 2003. godine širom sveta uhapšena su 64 blogera – podaci su koje je objavila organizacija World Information Access (WIA, www.wiareport.org), koja se bavi problematikom društava u doba informatike.

Organizacija koja se stanjem blogosfere počela baviti pre pet godina, objavila je i da se ta broj uhapšenih blogera u nekoliko poslednjih godina značajno povećao: sa pet hapšenja u 2003. na 35 tokom prošle godine. Najveći broj hapšenja događa se u represivnim zemljama poput Egipta, Kine, Saudijske Arabije ili Irana, ali dešavala su se i u državama poput Kanade, Francuske, Grčke i SAD. Razlozi za hapšenja blogera u manjem broju su u vezi sa terorizmom ili pedofilijom, dok se veći odnosi na iznošenje političkih mišljenja i stavova.

Izvještaj organizacije WIA, prema komentarima hrvatskih medija, nije potpun. Prema njihovom mišljenju, broj uhapšenih blogera u svetu u proteklih pet godina je mnogo veći od navedena 64. Kako bi potkrepili nepotpunost podataka koje je objavila WIA, hrvatski mediji su podsetili na prošlogodišnje hapšenje tamošnjeg blogera/novinara Željka Peratovića, koji se nije našao na popisu organizacije WIA.

Autor markos99, 25 Avgust 2008 02:09 | INTERNET | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Olimpijske igre zavrsene

U Pekingu su svecano zatvorene 29. Olimpijske igre - spektakularnim gasenjem olimpijske vatre i, naravno, vatrometom * Domacin jubilarnih Olimpijskih igara kroz cetiri godine bice London

„Prošli smo dug put od odluke iz jula 20001. godine da Olimpijske igre dovedemo u Kinu, ali nema nikaakve sumnje da smo doneli pravu odluku", rekao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog.
Vatromet, lampioni, svetleći bicikli, još jedan defile sportista, te na kraju ovacije oko 90.000 gledalaca predstavniku Londona Dejvidu Bekamu, označili su kraj Igara, koje su prema svim ocenama organizovane „fantastično", obzirom da je organizator potrošio do sada nezamislivih 40 milijardi dolara u, u raznim fazama, angažovao bezmalo milion volontera.
Zatvaranje je pratio i senzacionalan vatromet, ispaljivan sa više od 1.800 lokacija u kineskoj prestonici.
Medalje na Igrama u Pekingu osvojili su sportisti iz rekordnih 87 zemalja. Oboreno je više od 40 svetskih i 120 olimpijskih rekorda, a glavne zvezde bili su američki plivač Majkl Felps koji je osvojio osam zlatnih medalja i fenomenalni sprinter sa Jamajke Usain Bolt sa tri zlata uz jednako toliko svetskih rekorda.
Sportisti iz Srbije osvojili su tri medalje, plivač Milorad Čavić srebrnu na 100 metara delfin te teniser Novak Đoković i vaterpolisti bronze.
Najuspešnija nacija bili su domaćini Kinezi, koji su osvojili ukupno 100 medalja, od čega čak 51 zlatnu, Amerikanci sa 110 medalja, ali i „svega" 36 zlatnih i Rusi sa 72 odličja, uz 23 zlata.
Grčka, posle punih 20 godina, nije uspela da se dokopa ni jedne zlatne medalje, a „podbacili" su Mađari, Rumuni i Bugari. Slovenci osvojili rekordnih pet medalja. Hrvati bez zlata, ali kući donose pet medalja.
Takmičilo se ukupno 10.708 sportista.
Olimpijske igre u Pekingu oborile su sijaset rekorda, tako je sportska nadmetanja širom sveta posmatralo oko 4,4 milijarde gledalaca, prodato je oko sedam miliona karata, sportiste i posetioce obezbeđivalo je ukupno 100.000 vojnika i policajaca.

 Tri medalje za Srbiju

Sportisti Srbije osvojili su tri medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, prvim na kojima nastupaju samostalno još od 1912.

Srebrnu medalju za našu selekciju izborio je plivač Milorad Čavić u disciplini 100 metara delfin. Bronzane medalje pripale su teniseru Novaku Đokoviću u muškom singlu i vaterpolo reprezentaciji. Po broju medalja Srbija deli 62. mesto sa Austrijom i Irskom. Naša selekcija je tako ponovila učinak iz Barselone 1992, kada pravo nastupa nismo imali u ekipnim sportovima, a sve tri medalje su doneli strelci. Poslednji put slabiji učinak u medaljama neka od naših reprezentacija ostvarila je 1936, kada su sportisti Kraljevine Jugoslavije osvojili samo jedno srebro.
U odnosu na Atinu 2004, kada je Srbija nastupala zajedno sa Crnom Gorom, povećan je broj medalja, ali su obe osvojene pre četiri godine bile srebrne.

Sportisti Kine daleko najuspešniji


Sportisti iz Kine učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu završili su sa najviše zlatnih medalja. Kinezi su u 25 sportova osvojili 51 zlato, što je najviše od 1988. godine kada ih je tadašnji Sovjetski Savez u Seulu sakupio 55. Prve zlatne olimpijske medalje Kina je dobila u jedrenju, odbojci na pesku i hokeju na travi.

Olimpijske igre u Pekingu takodje su i prve posle 1936. godine na kojima najviše zlatnih medalja nisu osvojili američki ili ruski, odnosno sportisti Sojvetskog saveza.
Prethodni put, 1936. godine, u Berlinu, sportisti tada nacističke Nemačkete nadmašili su te dve sportske velesile. Takmičari iz SAD osvojili su u Pekingu 36 zlatnih medalja i prvi put od 1992. godine nisu bili najuspešniji na Olimpijskim igrama.

Autor markos99, 24 Avgust 2008 21:26 | Generalna | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS