This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Povratak Fredija Krugera: Naspavajte se na vreme!

Pripremate se za odlazak na spavanje? Pravo vreme da vas pitam da li ste se kao mali (ili svakako mladji nego sada) plašili čoveka u prugastom džemperu, sa sečivima umesto prstiju, koji nepozvan dolazi u najjezivije snove? Fredi Kruger, koji je krajem osamdesetih i početkom devedesetih terorisao obožavatelje horora sa malih i velikih ekrana i postao jedan od najpopularnijih horor junaka, vratiće se sledeće godine! Naspavajte se na vreme...

U januaru je objavljeno da "Nju lajn sinema" pregovara o "oživljavanju" antiheroja kultne horor franšize "Strava u Ulici brestova". Pregovore je kočio štrajk holivudskih scenarista, ali studio je sada angažovao scenaristu Veslija Strika ("Svetac", "Rt straha"), koji će napisati nastavak priče o Frediju.
Prvi film o Krugeru snimio je Ves Krejven 1984. godine, a ljubitelji horora sa oduševljenjem su prihvatili serijskog ubicu izgorelog lica, koji se pojavljuje u dečjim snovima.
Fredi, kojeg je glumio Robert Englund, pojavio se u još nekoliko nastavaka, a u jednom od njih nagovešteno je da je ubica dete časne sestre koju su silovali psihijatrijski bolesnici. Fredijev jezivi izgled posledica je napada roditelja dece koju je ubijao, koji su ga spalili živog.
Novi film vraća se u okruženje tipične američke srednje škole, a Strik će dublje istražiti samog lika ubice, kao i psihologiju snova.

Autor markos99, 23 Jul 2008 22:30 | De Luxe | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

SOFTVER: Nova verzija Irfan View-a

Legendarni alat sa ex yu prostora za pregled, organizaciju i manipulisanje slikama aktualizovan je na verziju 4.20. I, i dalje je potpuno je besplatan

Irfan View u ovoj verziji podržava Unicode, i sa sobom donosi nove Zoom opcije kao i poboljšanja pojedinih detalja. Najnovija verzija Irfan View-a je u potpunosti besplatna, zauzima svega nekih 1,3 MB prostora na disku, i moguće je prosiriti dodatnim Pluginovima.
Podsecam, IrfanView je brz, jednostavan za upotrebu, a podrzava veci broj grafickih formata ukljucujuci BMP, DIB, JPEG, GIF, animirani GIF, PNG, PCX, visestranicni TIFF, TGA. Pored ovog program ima i TWAIN podrsku i jos mnogo toga.
Podrska za Apple QuickTime omogucava IrfanView programu da cita sledece formate: MOV, QTIF, Mac PICT, FLI/FLC.
Sta reci osim - skidajte (pogledajte samo devojku na slicici)!
Download

Autor markos99, 23 Jul 2008 22:25 | DOWNLOAD | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Na vest o hapsenju Karadzica

Akcijom srpskih sluzbi bezbednosti lociran i uhapsen Radova Karadzic  *  Prema nezvaničnim informacijama, Karadžić je uhapšen u centralnoj Beogradskoj opštini Vračaru * MUP je saopstio da nije ucestvovao u hapsenju * Karadzic ce biti saslusan tokom noci * Slavlje na ulicama Sarajeva, Srbija jos uvek u soku * Supruga Ljiljana: Sad bar znam da je ziv! * Uhapsena grupa mladica okupljenih na Trgu republike u Beogradu, 30-50 pripadnika Obraza trenutno je ispred Specijalnog suda, situacija pod kontrolom

 Integralni tekst saopštenja iz Pres službe predesednika Srbije glasi:
"Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije saopštio je da je večeras akcijom srpskih službi bezbednosti lociran i lišen slobode haški optuženik Radovan Karadžić. Karadžić je priveden istražnom sudiji Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, u skladu sa Zakonom o saradnji sa Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju".
Karadžić se od 1996. krije, a poslednji put je viđen i fotografisan u Han-Pijesku jula 1996. godine. Potom je za Karadžićem raspisana međunarodna poternica.
Haški tribunal je u više navrata navodi da ima podatke da je Karadžić u Srbiji bar povremeno, a da je 2004. bio i u Beogradu.
Iz Haškog tribunala takođe su stizale naznake da hapšenje Radovana Karadžića nije direktna obaveza Srbije, već da je to pre svega Ratko Mladić, za koga se pouzdano tvrdi da je u Srbiji.

 (Dalje)

Autor markos99, 21 Jul 2008 23:57 | Generalna | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

Gde zavrsavaju stari telefoni?

Istine cesto nisu prijatne, ali... nije prijatano ni gledati Nasu malu kliniku na B92, pa sta sad?! Elem, da li ste se nekada pitali gde zavrsavaju stari  telefoni? Izgleda da je krajnje  vreme da Vam neko saopsti odgovor...

Slike u velikoj rezoluciji pogledajte ovde.

Trista cuda

Autor markos99, 21 Jul 2008 16:45 | HUMOR | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

A u ruci Draskovica Vuka...

Jos jedna od mojih omiljenih slika

Vuku Draškoviću miš kao daljinski!


Vidi se da ima iskustva...

Autor markos99, 21 Jul 2008 02:01 | HUMOR | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Kreativne tehnike koriscenja laptopa

1. Razbijanje oraha - odlična anti-stres tehnika koju možete primeniti obično kod instalacije Windows Vista OS-a.

2. Laptop ping-pong - O'šo King Kong u Hong Kong po ping-pong lopticu. Tehnika takođe primenjiva kod gore navedene operacije instalacije.

3. Laptop stolica - čekate voz ili autobus, nigde praznog mjesta da sednete. Otvorite laptop i sednite, nažalost ako vam je previsoko ne možete razmazati.

4. Laptop osvjetljenje - nestalo struje a baš vam se čita ili morate napisati domaci. Bateriju u laptop i svetli brate.

5. Laptop komunalac - dolaze gosti, a na podu hrpa smeća još od pre Hrista. Uzmi metlu i posluži se laptopom kao lopaticom za smeće.

6. Laptop tiganj - odigrali ste Counter Strike i kanta vam se ugrejala na pravu temperaturu. Šteta razbacivanja energije - ispecite jaja na svom laptopu. Napomena na svom laptopu, ne svoja jaja!

7. Laptop strugač leda - Zima, sneg poledica, kasna noć, vi promrzli jurite s posla, a na autu hrpa snega. Uzmite laptop iz torbe i zbacite sneg sa svog auta.

Ostale konstruktivne ideje za kreativno koriscenje laptopa pogledajte OVDE!

Autor markos99, 21 Jul 2008 01:16 | HUMOR | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Vicevi o Zemuncima

Na slici: Danas se stolovi prave od cudnih stvari...

A sad, predjimo na viceve...

Učiteljica u Zemunu ispituje prvake matematiku:
- Marice, ajde ti: koliko je 2+2?
- 4, učiteljice!
- Bravo! A 3+3?
- 6!!!!!!
- Odlično Marice! A koliko jeeee.... 3+2??
- Mmmmmm.... 5!!!!
- Odlično, Marice!

U tom momentu mali Zemunac ustaje, vadi utoku i ispaljuje 4 metka u Maricu.
Učiteljica: - Po...pobogu, dete, šta si to uradio???!!!!
Mali Zemunac: - Morao sam, brate... Previše je znala!

 (Dalje)

Autor markos99, 19 Jul 2008 14:34 | HUMOR | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

HOROSKOP za ovu nedelju (18-31. jul-srpanj) 2008.

Umesto nedeljnog, tokom leta mozete citati dvonedeljni horoskop. Vreme je odmora i letovanja, pa je tome prilagodjen i ritam horoskopa, koji i dalje, osluskujuci poruke zvezda, sastavlja astrolog Valentina Nina Ignjatovic.

Kao i uvek, preporucujem i veliki mesecni horoskop koji, kao i dnevni, mozete pronaci na Trista cuda, odnosno na konkretnoj "astro" adresi Veliki horoskop.

OVAN: Promene u porodici, mestu kome živite su izvesne tokom narednih mesec dana. Obavezno računajte na pojačanu dozu porodičnih poslova, ili pojačane aktivnosti vezane za neophodne radove i popravke u vašem domu. Sve to uz dosta sporosti. Značajna ljubavna veza unosi krupne promene, doduše postupno, u vaš sistem vrednosti i način života. Okončavate bitne promene u poslu narednih desetak dana. Morate se odlučiti kuda dalje sa nekim ključnim poslovnim aktivnostima. Ako uspete da najbitnije stvari odradite do kraja meseca biće vrlo povoljno po vas u narednom periodu.

 (Dalje)

Autor markos99, 17 Jul 2008 16:07 | Horoskop | Dodaj komentar (4) | Permalink | Trekbekovi (0)

Umrla najstarija blogerka na svetu!

 

Svet je ostao bez najstarije blogerke. Baka Olive Riley umrla je u 108. godini. Prosle godine se pocela baviti blogom, a sve ostalo je - istorija...

Ovo, prosto, zavrdjuje da se pojavi na blogu: Darren Stone, praunuk Australke Olive Riley, za koju se tvrdilo da je najstarija blogerka na svetu, objavio je da je ona umrla, u dobu od 108 godina.

Otkako se na nagovor prijatelja počela početkom 2007. baviti blogom, Riley je na dvema adresama ostavila ukupno 74 zapisa i ubrzo se potpuno "zakačila".
Umrla je u subotu, objavljeno je na njenoj stranici, ali bez pojedinosti o uzrocima smrti.
Stone je rekao kako je njegova prabaka volela biti u kontaktu s ljudima iz celog svijeta, dodavši kako je verovala da joj to pomaže da ostane lucidna.

Ne sumnjam da je bila u pravu...
 
 

Autor markos99, 15 Jul 2008 12:57 | INTERNET | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Zasto je hakerisanje bolje od seksa?!

- Program možeš da razbijaš 6 sati bez prekida.
- Program nema periode u kojima ne možeš da ga razbijaš.
- Nije potrebno kupovati novi disasembler za razbijanje novog programa
- Kada ga razbiješ, program te ne pita koliko si programa do tada razbio, niti koliko si imao godina kada si razbio prvi.
- Moguce je bez straha razbijati dva, tri ili više programa paralelno.
- Dok razbijas program, možeš da jedeš, da gledaš TV i da razgovaraš sa kolegama.
- Što brze razbiješ program to bolje.
- Program nikada neće reći: Prošli haker me je duže razbijao.
- Razbijanju programa mogu prisustvovati roditelji, prijatelji i kolege.
- Kada razbiješ jedan program već kroz nekoliko minuta možeš da počneš da razbijaš novi.
- Posle razbijanja programa ne bole te ledja i ne klecaju ti koljena.
- Jedan program je dovoljno razbiti jedanput.
- Kada razbiješ neki program, on od tebe ne traži da se njime oženiš.
- Izhakerisan program možeš pokloniti drugovima.
- Ako ti je razbijanje programa dosadilo, možeš da prestaneš i da razbijanje programa nastaviš sledeće nedelje.

Trista cudaNesto vise

Autor markos99, 13 Jul 2008 12:06 | HUMOR | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Mucke: Del Boj i Rodni kao Betmen i Robin

Ne znam za vas, ali meni su Mucke bile i ostala omiljena humoristicka TV serija. A jedna od antologijskih scena u seriji je i ona kada Del Boj i Rodni kostimirani kao Betmen i Robin pretrcavaju gradom... U svoje vreme sam je gledao sa suzama u ocima, naravno od smeha.

Zelite da je se podsetite?

Autor markos99, 09 Jul 2008 19:09 | HUMOR | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Vic dana

Danas, jedan navijacki (necu vam reci za koga navijam!):

- Za koga navijas?

- Za Partizan!

- A od velikih evropskih klubova?

- Za Crvenu zvezdu!

 

I kad sam vec tu...

 

Autor markos99, 06 Jul 2008 12:02 | HUMOR | Dodaj komentar (4) | Permalink | Trekbekovi (0)

Zahtev za jeftiniji internet čami u fioci

 

Više od godinu dana SBB čeka odobrenje za međunarodno internet povezivanje, kako građani Srbije ne bi više plaćali najskuplji internet u Evropi. Odgovora iz Ratela još nema - rekla je za danasnji „Blic nedelje“ Dragica Pilipović, predsednik Upravnog odbora SBB-a.

- Zbog ovakvog odugovlačenja postupka od strane Ratela, SBB, a posebno krajnji korisnici, trpi veliku štetu. SBB trpi direktnu materijalnu štetu, a nismo u mogućnosti da krajnjim korisnicima obezbedimo kvalitetan internet servis koji uživaju korisnici sličnih servisa u regionu - kaže Pilipovićeva.

Ona dodaje da nije osnovano objašnjenje Ratela da se za odobrenje SBB-u čeka stupanja na snagu Pravilnika za međunarodnu internet konekciju i smatra da bi odluka trebala da se zasniva na postojećem zakonu.

 (Dalje)

Autor markos99, 06 Jul 2008 01:05 | INTERNET | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Smesne stvari

I ovog vikenda, malo humora za kraj dana...

VIC DANA

Na izložbi ''Vojnik 21. veka'' izloženi su, između ostalih, ruski i američki ''prototip'' vojnika budućnosti. Ruski vojnik je u neprobojnoj uniformi od kevlara, sa kompjuterizovanim vizorom, laserskom puškom, ručnim A-bombama i sa jos dosta ubitačnih detalja. Američki general daje komplimente svom ruskom kolegi. Odlaze na američki štand, a tamo vojnik uhranjen steroidima, novi neprobojni šlem, model Ray-Ban naočara za gledanje u mraku, takođe sav u neprobojnim prslucima, najsavremenije naoružan, a na leđima ''Sony'' televizor... Gleda to ruski general pa kaže:
- Bogami, impozantno izgleda, stvarno moćno... Samo, zanima me čemu služi onaj televizor na leđima?
- Vidite, ni nama nije baš najjasnije, ali naši stručnjaci su vršili opsežna istraživanja različitih vojnih formacija širom sveta i primetili su da srpski vojnici u nedavnom ratu u Bosni, koji su važili za jedne od najefikasnijih u svetu, nose televizore na leđima, pa smo i mi stavili taj detalj na našeg vojnika.

 

OGLAS: Trazi devojku

 

 

I, za kraj, jedan crnjak:

Pitali Fatu sta slusa?

- Ma, slusam sve zivo... i Toseta!

Autor markos99, 28 Jun 2008 21:51 | HUMOR | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

LJUBAVNI HOROSKOP ZA JUL - SRPANJ 2008

 

 

Piše: astrolog Valentina Nina Ignjatović

OVAN: Do 13.jula ljubavni život stagnira pod pritiskom raznoraznih drugih obaveza. Posle 13.jula vraćate se u “ljubavnu formu” podstaknuti ispravnim pristupom druge strane. Bacite se i na reorganizaciju u domu, porodici jer se emocionalne ”popravke” više ne mogu odlagati. Prepreke koje sada imate imaju za cilj da vas uspore dovoljno da stvari sagledavate na ispravan  i realan način.

 (Dalje)

Autor markos99, 27 Jun 2008 19:09 | Horoskop | Dodaj komentar (6) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS