This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

NEOCEKIVANO: Sto godina mobilnog telefona!

Mislite li da je naslov ovog teksta pretenciozan? Verovali ili ne, mobilni telefon zaista slavi, i to bas danas, cak vek postojanja.

Nathan Stubblefield je 1908. izvodio eksperimente sa telefonom koji bi bežično prenosio glas i u tome je uspeo. Ipak, tek nedavno je njegov uspeh okarakterisan kao prvi mobilni telefon, tako da danas - slavimo sto godina mobilne telefonije!
Stubblefieldova naprava se sastojala od žice razvučene između dva metalna držača i odašiljača smeštenog na vagonu ili brodu. Odašiljač je slao signal koji su žice hvatale i mogao se čuti na telefonu priključenom za kraj žice. Izum farmera iz Kentuckyja nikad nije zaživeo komercijalno, pa od 1908. do danas, 100 godina kasnije, njegov izum nije bio priznat kao prvi mobilni telefon. Ove godine je to najzad učinjeno, celih 30 godina pošto je postavljena prva moderna mobilna mreža. Stubblefield je dobio patent za svoj uređaj 12. maja 1908, što bi današnji dan učinilo 100. godišnjicom mobilnog telefona. Njegov izum je uvršten na Virgin Mobileovu web stranicu kao preteča mobilnog telefona, a povodom toga je predsednik Virgina Richard Branson izjavio da je srecan što može proslaviti 100. godišnjicu mobilne komunikacije.
http://www.virginmobile.com/

Autor markos99, 12 Maj 2008 20:47 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Spilbergova verzija "Tetrisa"!

Vec početkom sledeceg mreseca obožavatelji Tetrisa moći će da kupe novu verziju popularne video igre, "BOOM BLOX", čiji je razvoj, od početka do kraja nadgledao niko drugi do - dobitnik Oscara Steven Spielberg.

Naslov "BOOM BLOX" je nastao iz nečega što Spielberg zove "trenutkom frustrirane inspiracije", dok je posmatrao sopstvenu decu kako potapaju jedni druge u igri koju baš i nije shvatio. Odučio je da novu video igru, koju izdaje kompanija Electronic Arts, učinipristupačnom i zanimljivom za sve uzraste. Tako mlađi igrači mogu uživati u jednostavnom rušenju stvari tokom cele igre, dok oni iskusniji svoje umne i motoričke sposobnosti mogu zadovoljiti aktiviranjem bezbroj modova.
Igra ima gotovo 400 nivoa, a nikako vam se ne može desiti da vam dosadi, jer možete skakti sa nivoa na nivo ili sami kreirati mod opcijom Create mode ili čak izgraditi sopstveni tematski park za uništavanje Svaki nivo igre je, inace, neka vrsta 3D slagalice koju morate rešiti. Igrači mogu bacati, hvatati ili rušiti blokove kako bi srušili detaljno razrađenu strukturu igre jednostavnim mahanjem i pritiskanjem upravljača.
Vec i letimičan pogled na "BOOM BLOX" u akciji pokazaće vam da se radi o veoma sofisticiranom sistemu iz oblasti fizike. Može se desiti milion zanimljivih i potpuno neočekivanih stvari dok vi pokušavate razviti savršenu strategiju za rušenje celokupne strukture u samo jednom potezu.

Dakle, posle filma, eto Spilberga i u svetu video igara. Ali, nije li se i Tolstoj pitao: "A kad nema igre, sta nam onda preostaje?" 

Autor markos99, 12 Maj 2008 19:15 | INTERNET | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Najbolji video pretrazivac

Blinkx je najinovativniji video pretrazivac na Internetu koji će, zahvaljujući naprednoj tehnologiji, omogućiti da pretražujete unutar zvuka video datoteka, odnosno prepoznaje reči koje su u video zapisu izgovorene.

O kvalitetu ovog pretražilvaca najrečitije govorii i činjenica da će uskoro verovatno postati deo najvećeg inernet diva, Google-a.

Proverite na Blinkx

Autor markos99, 12 Maj 2008 19:02 | INTERNET | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

iPhone karta sveta!

Evo karte sveta kakve jos uvek nema u skolskim atlasima, ali, kako je krenulo...
 
Naime, za razliku od političkih, reljefnih, privredih i ostalih tipova geografskih karata, AppleoviiPhone predstavili su novu kartu sveta, na kojoj su označene sve države u kojima se iPhone može kupiti, odnosno u kojima će biti uskoro dostupan. fanatici predstavili su novi svetski poredak. Fanovi telefona
Zadatak: Pronadjite svoju zemlju na ovoj karti!

Autor markos99, 12 Maj 2008 18:59 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS