This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Zastrasujuce: Pola covek, pola zivotinja!

 
Čovek- konj, krava, pas, mačka... Deluje zastrasujuce, zar ne. Moderna nauka, medicina i tehnologija, medjutim, idu u bas tom pravcu.

Britanski parlament je upravo prihvatio kontroverzan zakon koji dopušta stvaranje hibridnih ljudsko-životinjskih zametaka, doduse za medicinska istraživanja. U Donjem domu parlamenta vladin predlog je prihvaćen sa 336 prema 176 glasova. Crkve i udruzenja za borbu protiv pobačaja te su planove osudili kao "nemoralne".
Van Europe, naucnici u SAD-u, Kini i Južnoj Koreji već su stvorili ljudsko-životinjske embrione.

Zanima me, sta vi mislite o ovome? 

Autor markos99, 20 Maj 2008 21:49 | Zanimljivosti | Dodaj komentar (3) | Permalink | Trekbekovi (0)

EVROSONG: Cirkus na bini (i oko nje)

Led, fotelja, knjiga, stolica koja eksplodira, stakleni kovčeg težak 1200 kilograma, pa i skupocena Stradivarijusova violina, jedna od devet takvih na svetu, samo su neki od rekvizita koje će ucesnici Eurosonga koristiti za svoj nastup.


Izvođenje “čudesa” na pozornici na modernom je Eurosongu, barem to pokazuje praksa poslednjih godina, recept za uspeh. Tako će, recimo, ruski predstavnik Dima Bilan, inače jedan od glavnih favorita Eurosonga, na polufinalu publiku i žiri pokušati osvojiti dovođenjem na pozornicu svetskog prvaka u umetničkom klizanju Jevgenija Pluščenka, zbog kojeg će organizatori na pozornicu postaviti ledenu ploču. S njim će, nadalje, zasvirati i violinist Edvin Marton koji u Beograd, pod velikim osiguranjem, donosi Stradivarijusovu violinu neprocenjive vrijednosti iz 1697. godine, a na njoj je svirao Nikolo Paganini. Iz velike kutije u obliku knjige, koja se tokom nastupa otvara i stvara srce, izaći će grčka predstavnica Kalomira, a Ukrajinci na scenu donose stakleni kovčeg težak čak 1200 kilograma, što će biti najteži rekvizit na Eurosongu ikada. Unutar njega će biti pevačica Ani Lorak i njeni plesači. Elnur i Samir, iz Azerbajdžana, koji će imati kostime anđela i djavola, malo će se zabavljati pirotehnikom, pa će na binu izneti posebnu stolicu koja će na kraju eksplodirati, a predstavnica Moldavije Geta Burlacu sedće na ogromnoj fotelji. Hrvatski predstavnici Kraljevi ulice su među manje zahtevnim izvođačima, pa će na pozornicu doneti samo postolje na kojem će plesati Mia Lisak, kao i starinski gramofon za Lacijev DJ set... (Izvor: Jutarnji)

Autor markos99, 20 Maj 2008 21:33 | De Luxe | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

EVROSONG: Pogledajte spotove polufinalista

Ko će iz drugog polufinala ući u finale Evrovizije?

Beograd trese Evrosong groznica. Drugo polufinale Evrovizije održaće se 22. maja u "Areni" i tom prilikom predstaviće se još 19 evropskih izvođača iz sledećih zemalja: Island, Švedska, Turska, Ukrajina, Litvanija, Albanija, Švajcarska, Češka, Belorusija, Letonija, Hrvatska, Bugarska, Danska, Gruzija, Mađarska, Malta, Kipar, Makedonija, Portugalija. Podsecamo, mada to vec i vrapci na grani prilicno dobro znaju, da deset najboljih izvođača dobija pravo da ide u finale.

Pogledajte video spotove učesnika:

Island
Švedska
Turska
Ukrajina
Litvanija
Albanija
Švajcarska
Češka
Belorusija
Letonija
Hrvatska
Bugarska
Danska
Gruzija
Madjarska
Malta
Kipar
Makedonija
Portugal

Autor markos99, 20 Maj 2008 18:06 | De Luxe | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS