This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

NON SENS: Duh Toseta Proeskog u telu devojcice!?

Sta reci, sem da mnogo budalastina kruze naivnim svetom, ali i Internetom. Sajtovi se danas utrkuju prenoseci pisanje "Arene" ciji aktuelni broj reklamira naslov "Duh Tose Proeskog u tijelu djevojcice" (vidi naslovnu stranu). Elem, za one koji su imali pametnija posla nego da takve stvari pretrazuju po webu, evo okosnice price, pa zakljucke donesite sami.

"Glasine kažu kako samozvani stručnjaci za egzorcizam po hitnom postupku žele istjerati duh tragično preminulog makedonskog pjevača iz tijela tinejdžerice koja ga je obožavala a koju taj "onostrani Toše" nagovara da posjeti njegov grob u Kruševu, vjenča se za njega i tako ga vrati u ovaj život.
Ako je suditi po glasinama, u tijeku je istjerivanje duha Toše Proeskog iz tijela 15-togodišnjakinje, koja je uz to opsjednuta svojim dedom i bakom.
Aktovist okultnog hrvatskog podzemlja uzbuđeno tumači kako će škvadra istjerati tog Tošu prije nego li natjera djevojčicu u Kruševo, gdje bi se htio vjenčati i tako vratiti u ovaj život.
Jedan psihijatar tvrdi kako je djevojčica umislila da je opsjednuta duhom Toše jer se ne može pomiriti s njegoom preranom smrću.
Roditelji tinejdžerice bili su prestravljeni kada im je kći rekla kako je Toše namjerava vjenčati na svom grobu u Kruševu..."

Kako god okrenete, zastrasujuce. Proroci i egzorcisti su, ocigledno, univerzalni balkanski problem. A i sire, sto bi rekli politicari...

Autor markos99, 30 Maj 2008 16:52 | INTERNET | Dodaj komentar (13) | Permalink | Trekbekovi (0)

Fantasticne price... o vodenici

U Beogradu promovisana zbirka fantasticnih prica sa konkursa “Grada” i Art-anime”  *  Novi konkurs – za pricu o vodenici  *  Otvoren poziv za ucesce!  *  Sve informacije na ovom blogu!

U Kući Đure Jakšića sinoć je održana prva beogradska promocija zbirke "Gradske priče 3 - Fantastika". Slavoljub Marković, Ivan St. Rizinger i Dragoljub Igrošanac govorili su o stalnom konkursu, zbirci, krusevackom nedeljniku Grad, kao i planovima vezanim za novi konkurs koji će uskoro biti raspisan.

Promociju su zajednički priredili kruševački nedeljnik Grad i sajt Art-Anima, koji su i organizatori konkursa za kratku fantasticnu pricu u okviru kojeg su na stranama Grada proteklih meseci objavljivani radovi, sada uobliceni u knjigu. Na konkurs je stiglo više od 200 radova, koje je potpisalo oko stotinu autora iz svih krajeva ex-Jugoslavije. U zbirku je ušlo 29 priča, a među njima su i radovi naših poznatih pisaca kao što su: Vladimir Lazović, Ivan Nešić, Dejan Ognjanović, Laura Barna, Tamara Lujak, Ilija Bakić, Lidaja Beatović, Oto Oltvanji, Uroš Petrović i Dragan R. Filipović.

Dragoljub Igrošanac, vlasnik sajta Art-Anima, naglasio je kako je konkurs zamišljen da pokaže kako jedan časopis, može da doprinese razvoju fantastične proze. Slavoljub Marković, glavni i odgovorni urednik Grada, istakao je da je želja bila da se publici predstave domaći pisci i aktuelna domaća produkcija ovog zanra, dok je Ivan St. Rizinger uglavnom govorio o nedeljniku “Grad” i njegovim izdavackim poduhvatima.

Najavaljen je i novi konkurs – za pricu o vodenici. Vodenica u nasoj narodnoj tradiciji oduvek ima posebno mesto i postala je arhetiop tajanstvenog, nedokucivog, cak i zastrasujuceg, pa ce verovatno narodna fantastika opredeliti i karakter prica koje se tokom naredna tri meseca ocekuju. Najbolji radovi bice nagradjeni, uobliceni u luksuznu knjigu koja ce krajem leta biti promovisana upravo u jednoj od obnovljenih vodenica. U svakom slucaju, sledi puno (prijatnih iznenadjenja). Za sve dodatne informacije oko konkursa - javite se na ovom blogu!!!

Narednih dana bice jos vesti na ovu temu, a ocekujem i vasu podrsku!

Autor markos99, 30 Maj 2008 13:12 | Price o vodenici | Dodaj komentar (2) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS