This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

50.000 profesora žrtve cyber-mobbinga!

Klinci su nasli novi nacin maltretiranja profesora – cyber-mobbing. Tesko vama ako im se zamerite, vec sutra mozete se pojaviti na Internetu kao optuzeni za pedofiliju, hronicni pijandura ili laka zenska. Djacima barem ideje te vrste ne manjkaju. Po svemu sudeci, samo je pitanje vremena kada ce se taj trend preseliti i kod nas...

Oko 50.000 nemačkih profesora su žrtve "cyber-mobbinga", klevetanja i uznemiravanja na internetu, putem e-maila i SMS-a, pokazalo je istrazivanje sindikata za obrazovanje. Žrtve su žene koliko i muškarci. U 70 odsto slučajeva napade su izveli - učenici. Bilo je i pretnji smrcu!

Profesora u Bavarskoj roditelj jednog učenika je upozorio da na internetu cirkulise snimak fiktivnog pogubljenja čija je meta on. Jedan profesor se našao na naslovnici lažnih internet novina kao optuženi za pedofiliju. Jedna nastavnica je postala heroina kada su na Youtube pronađeni snimci njenog pada sa stolice čije su noge učenici prerezali. Profesori neretko postaju i pijanci, manijaci, a profesorke pin ap gerle i striptizete!

U studiji se navode posledice koje pretnje ostave na žrtve: depresija, nesanica, prevremeni odlazak u penziju. Većina žrtava se obratila direktorima ustanova u kojim su radili ili policiji. Ali mnogi nisu uradili ništa zbog stida i "osećanja nemoći". Jedan profesor je objasnio kako nije ništa preduzeo jer je autor napada bio - član uprave njegove škole.

 

Autor markos99, 28 Maj 2008 22:12 | 300 cuda | Dodaj komentar (4) | Permalink | Trekbekovi (0)

SAMSUNG F700: Telefon za probirljive

Samsung F700  je klizni uredjaj sa punokrvnom, prostranom  tastaturom  po celoj dužini. A sto se velicine tice -  3,2-inčni ekrani osetljiv na dodor pruza puni komfor, sto je sasvim ocekivano. Iima Tri-band GSM (900/1800/190 MHz), HSDPA 2100, GPRS, EDGE Class 12, Bluetooth i USB povezivost, dakle sve osim WLAN veze. Sve doprinosi komfornom surfanju mobilnim internet stranicama i downloadu sadržaja brzinom od 3,6 Mbps.Što se  multimedije  tiče, F700 podrzava prakticno sve dostupne audio/video formate (MP3/AAC+/eAAC+/MPEG4/H.263/H.264), a ima i slot za slušalice. 'Otvaranje' kliznog mehanizma zakreće ugrađeni ekran, čime pregledavanje videa postaje višestruko komfornije.
Baterija  omogućuje do 300 sati na čekanju ili 4,5 sati razgovora. Dimenzije uređaja su 112x56x15,9 milimetara, težina 139 grama, a za potpuni dozivljaj tu je i 3-megapikselna kamera sa ugrađenim blicom.
Opsti utisak vise je nego povoljan. Sve na telefonu je besprekorno, ukljucujuci korisinicki interfejs (Croix), tastaturu, ekran, klizni mehanizam.Sve u svemu, veoma dobar telefon koji se brzo moze zavoleti.

 (Dalje)

Autor markos99, 28 Maj 2008 21:28 | Mobilni telefoni | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS