This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

GOOGLE NOVOSTI: Facebooku odzvonilo?!


Google predstavio Friend connect

Google je predstavio probnu verziju usluge, za koju mnogi smatraju da će u potpunosti integrisati servise poput Facebooka, orkuta i sličnih u postojeći web.
Ideja je sledeća. Google Friend conn
ect omogućava webmasteru da na svoju stranicu postavi kod koji će omogućiti direktan pristup tim servisima sa te web stranice, odnosno logiranje korisnika sa postojećim accountima na nekom od tih servisa. Na taj način korisnik će moći komunicirati i deliti sadržaje kako sa svojim kontaktima, tako i sa onima koji su mu bliski po intersima (recimo, oni koji pregledavaju istu stranicu). Osim samog komuniciranja, servis omogućava razvoj brojnih aplikacija i dodatnih servisa, kako bi se omogućilo deljenje informacija, datoteka i različitih sadržaja među korisnicima. Google Friend Connect još je u testnoj verziji, a na listu čekanja možete se prijaviti ovde.

Google Ocean

Google Ocean je projekt kojim Google planira mapirati dno okana po uzoru na Google Earth, odnosno Google Sky. Ovaj masivan projekt snimanja podmorja, odnosno podmorske topologije trajaće dugo, ali se vec sada moze pretpostaviti da ce rezultat biti vise nego zanimljiv i atraktivan. U Google-u se, ocigledno, nikad ne sedi skrstenih ruku!

Uostalom, prvo je bio Gugl Zemlja, pa Gugl Nebo, uskoro ce Gugl Okean, ostaje izgleda joj jedino Gugl podzemlje! Hm, mozda bi mogli da podju i od naseg?!!  

Autor markos99, 14 Maj 2008 22:44 | De Luxe | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS