This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

REVOLUCIONARNO: Auto postaje drugi "dnevni boravak"

Gašenje svetla, zaključavanje ulaznih vrata i slično rituali su, koje moramo trčeći obaviti, dok kasnimo svakog jutra na posao. Novi futuristički uređaj daje novo značenje obavljanju više zadataka odjednom, jer omogućava ljudima da takve stvari obavljaju udobno zavaljeni na sedištu auta. Cilj je - automobil pretvoriti u "drugi dnevni boravak".


Novi navigacijski uređaj kompanije Panasonic trebao bi se već idućeg meseca naći u prodaji, a reč je o uređaju koji stvara bežičnu vezu između kućanskih aparata u vašem domu i automobila. Vozači tokom vožnje mogu upaliti ili ugasiti grejanje, aktivirati DVD player, zaključati vrata, uplaliti ili ugasiti svetla i obavljati ostale kućne poslove, upravo zahvaljujući revolucionarnom uređaju Strada F-Class. Čak možete pratiti šta se dešava u vašem domu dok vas nema, a ostali ukućani mogu komunicirati sa vama putem poruka i saznati vašu lokaciju i predviđeno vreme dolaska...

 

Dovoljno je samo nežno dotaći ikonu na ravnom ekranu od sedam inča, koji je instaliran u vozilu, kako bi se mogle aktivirati različite programirane komande u vašem domu. Daljinski upravljač takođe vozačima omogućava da ove komande koriste izvan vozila.
Panasonic Strada F-Class će se prodavati u dve različite dimenzije, a cilj je - automobil pretvoriti u "drugi dnevni boravak".
Početna cijena bi trebala iznositi 2.202 eura, a tu su i troškovi instalacije i razvoja kompatibilne tehnologije, koja je ključna za uspostavljanje veze između vašeg doma i automobila. Domovi moraju imati specifičan internet link sa specifičnim serverom, a celokupni sistem je baziran na Bluetooth tehnologiji.
Što se tiče standardnih opcija novi modeli Strada F-Class imaju GPS, DVD i MP3 playback, mobilni digitalni TV tuner, pa su prilagođeni za iPod.
Drugim recima, nema sta nema!

Autor markos99, 19 Maj 2008 17:21 | De Luxe | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS