This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

ZENA IZAZVALA SAMOUBISTVO DEVOJCICE PUTEM INTERNETA...

KRATKE IT VESTI

Zena izazvala samoubistvo devojcice putem Interneta

Četrdesetdevetogodišnja Lori Drew iz Missourija se navodno, putem lažnog profila na Myspaceu, pretvarala da je dečak koji je sa trinaestogodišnjom Megan Meier održavao virtualnu vezu. Pošto je veza okončana devojčica se obesila. Navodno je izvršila samoubistvo pošto je primila nekoliko okrutnih poruka, uključujući poruku fiktivnog šesnaestogodišnjeg dečaka Josha Evansa, u kojoj je pisalo da bi svet verovatno bio bolji bez nje.


Pametni flaster u kontaktu sa doktorom

Ovaj flaster ima senzor koji meri šećer u krvi, temperaturu i alergijske reakcije. Sakupljene podatke šalje na mobilni telefon, tačnije na tzv. smartphone, koji ih dalje šalje lekaru. Pametni flaster izmislili su i proizveli u Gentagu, američkoj firmi specijalizovanoj u telemedicini, a ovog leta počeće se prodavati i u Evropi. Usluga će koštati 50 dolara godišnje, a za sada je mogu koristiti samo vlasnici iPhonea. Na njegovom malom ekranu pacijenti i lekari će moći videti rezultate analize krvi i drugih ispitivanja, rengenske slike.

Besplatni prevedeni softveri

Informatički portal It-InfoNews pokrenuo je zanimljivu inicijativu formiranja top liste besplatnih programa prevedenih i na hrvatski jezik. Ukoliko ne vlada najbolje engleskim jezikom ili mora instalirati softver na računar, korisnik koji ga ne razume, znaće da ceni praktičnost ove liste. www.ict.hr


Pokrenut MOJ TV portal

MOJ TV je novi portal posvecen televiziji i TV programima hrvatske i susednih zemalja, kao isatelitskim kanalima. Sajt je interaktivan jer korisnici mogu ocenjivati, komentairisati, međusobno komunicirati, ucestvovati na forumima itd. http://www.mojtv.hr

Autor markos99, 18 Maj 2008 03:19 | Zanimljivosti | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS